0 0
Katalog proizvoda
Izbornik

Prekrasna kuća na amsterdamskom kanalu

U domu Caroline van Velze, glavne Zuiverove dizajnerice

Objavljeno: 29.12.2016

Ellemijn Willemse s poznatog nizozemskog lifestyle portala Costes posjetila je Zuiverovu glavnu dizajnericu Caroline van Velze u njezinu prekrasnom domu na amsterdamskom kanalu.

 

Na početku, recite nam otkuda vaša strast prema dizajnu interijera?

Još u osnovnoj školi stalno sam nešto preuređivala u svojoj sobi, često mijenjala boje zidova ili mijenjala raspored namještaja. Mislim da sam taj kreativni dio naslijedila od majke jer smo nas dvije često znale sjediti za kuhinjskim stolom radeći nešto kreativno, najčešće crtajući i slikajući. Također, uvijek smo nešto sakupljale, a znale smo često za vrijeme praznika odlaziti do Francuske i obilaziti sajmove antikviteta s kojih bismo uvijek ponijele neku lijepu sitnicu za svoj dom. 

 

Na fotografiji: pomoćni stolić Oak Tray (Zuiver); pomoćni stolić Cupid Black (Zuiver); pomoćni stolić Antique Copper (Zuiver); podna svjetiljka Tripod Black (Zuiver); stolna svjetiljka Tripod Black/Grey (Zuiver)

Možete li nam ukratko opisati brand Zuiver?

 Brand sam osnovala 1998. godine zajedno s tri srednjoškolska prijatelja. U početku smo odabirali i prodavali namještaj iz svih krajeva svijeta stvarajući posebne kolekcije i jačajući prepoznatljivost branda Zuiver. Nakon toga odlučili smo kreirati svoju vlastitu kolekciju sa specifičnim potpisom našeg dizajnerskog tima. Kolekcija se sastoji od namještaja poput sofa, stolaca i stolova, rasvjete, tepiha i dodataka za uređenje doma ili ureda. Posebno su poznati i popularni naši stolići, a ja volim kad ih nekoliko stoji jedan uz drugoga, što možete vidjeti i u mojoj dnevnoj sobi.

Gdje nalazite inspiraciju?

Naša inspiracija dolazi doslovce odasvud. Puno stvari nas inspirira tijekom naših čestih putovanja, ali ideje dolaze i od malih, svakodnevnih stvari poput vožnje biciklom ili šetnje obalom Sjevernog mora blizu našeg sjedišta tvrtke.

Posebna inspiracija, pogotovo u smislu palete boja ili uzoraka, za mene je i moda. Često se dogodi da neki zanimljivi modni geometrijski uzorak prenesemo na dizajn prekrasnih tepiha ili ukrasnih jastuka. Primjer za to su Zuiverov ukrasni jastuk i tepih Graphic. 
 

Na fotografiji: tepih Nepal (Zuiver)

Na fotografiji: staklena vaza Field Flower (Zuiver); stalaže Iron (Dutchbone); viseća svjetiljka Gabe,(Dutchbone); stolac OMG Blue (Zuiver); tepih Rugged Ocean (Dutchbone)

 

Živite u predivnoj kući na amsterdamskom kanalu. Recite nam nešto o njoj.

Kuća je izgrađena 1711. godine, a ja sam je kupila prije dvadesetak godina. Očarala me zbog prekrasne lokacije, ali i impresivnog izgleda same kuće. Tijekom godina vratili smo sve stare ukrase, originalni izgled prozora, uredili stepenice prema kanalu i obnovili sve drvene podove.

Kako biste definirali svoj stil uređenja interijera?

Eklektičan! U kući imam fantastičnu mješavinu tradicionalnog i modernog namještaja. Moj dom je svojevrsna pozornica za mnoge proizvode iz kolekcija Zuiver i Dutchbone, ali i za mnoge probne uzorke od kojih se jednostavno nisam mogla odvojiti. Također, posvuda možete vidjeti i dijelove mog obiteljskog nasljeđa, poput staklenih ljekarničkih bočica, starih ormarića ili ručno rađenih keramičkih posuda koje je izradila moja majka.

 

Na fotografiji: stolac s rukonaslonom Albert Kuip (Zuiver); stolna svjetiljka Highland (Zuiver)


Koji je najneobičniji predmet u vašem domu?

Radni stol moga oca koji se nalazi u spavaćoj sobi. To mi je najdraža prostorija u stanu i moje radno mjesto. I moj otac je bio poduzetnik poput mene i provodio je mnoge sate u uredu pa sam i ja to očito naslijedila od njega. 

Kako se novi Zuiverov stolac Albert Kuip uklopio u vaš interijer?

Dugo smo željeli uvrstiti jedan stolac tog tipa u Zuiverovu kolekciju. Napravili smo ga u suradnji s dizajnerskim studiom APE iz Amsterdama, a rezultat je vrlo udoban stolac u verziji s rukonaslonima i bez njih. Stolac je doista svestran jer ga možete koristiti na mnogo načina, a ja ga trenutačno koristim  za svojim radnim stolom u spavaćoj sobi.  

 

Na fotografiji: vješalica Pinnacle (Zuiver); pomoćni stolić Kelly Tray (Zuiver); stolac s rukonaslonom Albert Kuip (Zuiver); tepih Salmon (Zuiver); vaza Bahir (Zuiver)

 

Koliko vam je važna moda?

Moda mi je jako važna. Pratim je zbog Zuivera, ali i privatno. Uvijek kupujem rujansko izdanje Voguea koji donosi prikaz novosti s najboljih revija. Volim minimalizam, osnovne oblike i boje odjeće, a ponekad obučem i neku upečatljivu, posebnu haljinu.

Mislim da su Costesovi dućani doista inspirativni i jako mi se sviđa način na koji od kupovanja stvaraju jedinstveno iskustvo jer osim odjeće možete pronaći i druge kreativne proizvode čime prelazite granice modne industrije i povezujete različite segmente na jednom mjestu.

Koje su sličnosti između brendova Costes i Zuiver?

Unatoč različitim granama djelovanja, Costes i Zuiver imaju mnogo sličnosti. Oba su originalna nizozemska brenda, mlade kompanije koje su iznimno brzo rasle i obje imaju svoj široki krug poklonika. Moglo bi se reći da se oba brenda ustvari obraćaju istoj ciljnoj skupini.

 

Na fotografiji: stolna svjetiljka Highland Dark Grey (Zuiver)

 

Na fotografiji: podna svjetiljka Tripod Black (Zuiver)

 

Na fotografiji: pomoćni stolić Moulin (Dutchbone), tepih Salmon (Zuiver)

 

Na fotografiji: pomoćni stolić Cumi (Zuiver); pokrivač Cosima (Zuiver); podna svjetiljka Study (Zuiver)

 

Na fotografiji: uredski stolac OMG Office (Zuiver); pisaći stol Twist (Zuiver); police Build Shelf (Zuiver)

 

Na fotografiji: stolna svjetijlka Study (Zuiver)

 

Na fotografiji: pomoćni stolić Kraton (Dutchbone); stolci s rukonaslonom Kubu (Dutchbone); ukrasni jastuci Gaelic (Dutchbone); ogledalo Kubu (Dutchbone)

 


Pošalji prijatelju na e-mail

Prijavite se na newsletter i pratite što je novo u Gnijezdu

Qbic hotel London Zuiver Muscle podne svjetiljke i stolci Back to school
Hotel V Amsterdam Zuiver Retro '70 svjetiljke
Hotel Terminal Neige Zuiver and Dutchbone
Hotel Terminal Neige Dutchbone Mini Bar stolci
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. U skladu s novom Općom uredbom o zaštiti podataka ažurirali smo svoje Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih mrežnih stranica, katkad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Elastic

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel